Vraag & Antwoord

Vanaf 2018 mag je meer geven aan je werknemers!

eindejaarsgeschenk werknemers

Fiscale voordeel van cadeaubonnen – Wij vertellen het je graag!

Vanaf 6 juli 2018 mogen (zie staatsblad) de bedragen van de cadeaucheques opgetrokken worden. Dat geeft werkgevers de kans om je werknemers extra te belonen. Hier zijn de nieuwe verhoogde bedragen die 100% fiscaal aftrekbaar zijn.
Voor een bedrijf zijn cadeaucheques of cadeaubonnen 100% aftrekbaar en vrijgesteld van sociale lasten. Ook voor werknemers is dit voordeel heel interessant, want ze hoeven niets in te leveren op deze 100% netto verloning.

 

Wat zijn de nieuwe maximumbedragen tot 100% fiscale aftrekbaarheid?

– Voor een eindejaarsgeschenk kan je voortaan € 40 in plaats van € 35 aan je werknemers geven, en je mag dit bedrag nog eens verhogen met € 40/kind ten laste. Zowel voor Sinterklaas, Kerstmis als Nieuwjaar.

– Voor een eervolle onderscheiding is het plafond van de cadeaucheque verhoogd naar € 120 in plaats van € 105 voorheen.

Voor een huwelijk of ondertekent jouw werknemer een verklaring van wettelijke samen woonst? Dan kan dat aan € 245 aan cadeaucheques/cadeaubonnen, tegenover € 200 vroeger.

25 jaar in dienst ? Jouw werkgever kan je dan 1 keer jouw bruto maandloon in cadeaucheques te schenken! En heb je 35 jaar anciënniteit? Dan zal je 2 keer jouw bruto maandloon!

– En als iemand op pensioen gaat? Dan mag je € 40 schenken, te vermenigvuldigen met het aantal dienstjaren, met een minimum van € 120 en een maximum van € 1.000. De vroegere plafonds waren respectievelijk € 35, € 105 en € 875.

Denk je eraan om je werknemers cadeaubonnen te schenken? De Tukadoo cadeaubon kan je zowel digitaal bestellen alsook een papieren versie die je kan heel verregaand  personaliseren met je bedrijfslogo, teksboodschap, kleuren en motieven. Jouw werknemers kunnen de Tukadoo cadeaubonnen gebruiken in meer dan 700 winkels EN WEBSHOPS in België!

https://www.tukadoo.be/nl/
Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *