Vraag & Antwoord

93 procent krijgt graag een cadeaubon, waarom blijven er dan veel liggen?

Personeelsgeschenk
Volgens sportketen Decathlon krijgt 93 procent van haar klanten namelijk ‘graag’ een cadeaubon. Maar waarom worden er veel dan niet ingeleverd?

Het juiste cadeau vinden is niet simpel. Een, aan de hoge kant, 88 procent kreeg al eens iets waar ze niet blij mee waren! De helft van die cadeaus is verloren geld. Ze liggen in de kast tot ze vervallen. Een kwart wordt omgeruild, 22 procent wordt doorgegeven en 4 procent wordt verkocht.
Dat maakt het zoeken naar een tof cadeau zeer tijdrovend. Zal die persoon dit wel willen? Een cadeaubon is dan een veilige oplossing en dus gaf 85 procent er al eens eentje.

Geen verrassing volgens dit onderzoek bij Decathlon want sport staat bovenaan!
Bonnen voor sport en vrije tijd zijn het populairst volgens deze enquête, 81 procent, wat weinig verwonderlijk is aangezien ze werd uitgevoerd bij mensen met een klantenkaart van de sportketen.

Waarom blijven ze liggen?
Maar hoewel cadeaubonnen vlot over de toonbank gaan, en meestal tot ruim een jaar na datum kunnen ingewisseld worden, worden er ook veel niet gebruikt. Waarom is dat?

Waarschijnlijk is het omdat dat de niet-ingewisselde bonnen niet zijn afgestemd op hun juiste doelpubliek. Een bon voor concerten of een museum valt nu eenmaal niet in goede aarde bij een niet-muziek of niet-kunstliefhebber. Bij restaurants kan het zijn dat er niets in de buurt is dat aanspreekt.

Nog een mogelijkheid is dat men niets kan doen met de bon. omdat er geen plaats is voor een foto op doek, bijvoorbeeld. Laatste optie: het inwisselen is te moeilijk en/of men weet niet dat de bon kan verlengd worden (meestal weliswaar tegen een prijsje).

Verleden tijd met Tukadoo en waarom kiezen voor Tukadoo?

Wij geloven, bij Tukadoo, dat een geschenk een keuze moet kunnen zijn van de gelukkige die de bon krijgt. Alle cadeaus of geschenkbonnen die je nu kan kopen in België zijn gekozen door de koper van de bon! Logisch hoor ik je dan denken. Neen niet logisch …. Bij Tukadoo gaan we uit van een heel andere invalshoek nl. de gelukkige die de bon krijgt ZELF laten kiezen welk cadeau ze kunnen kiezen of kopen. Een heel leuk en vernieuwend project waarbij je kan kiezen uit bijna 700 winkels in heel België. Meer uitleg in detail in deze blog “waarom kiezen voor Tukadoo

www.tukadoo.be

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *