Vraag & Antwoord

Black Friday

In de Verenigde Staten is Black Friday de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de dus mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur ’s nachts open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen.

Het is vandaag Black Friday en dat betekent korting bij heel veel (web)shops! Heb je nog een Tukadoo geschenkbon liggen? Grijp dan nu je kans en start shopping! Black Friday is een Amerikaans fenomeen en altijd op vrijdag na Thanksgiving. De meeste Amerikanen zijn vrij van werk en profiteren van (hoge) kortingen voor de feestdagen. In de Verenigde Staten is dit de shoppingdag van het jaar.

Sommige winkels geven kortingen wanneer  je langs gaat bij hen met en Tukadoo!

Van waar komt de naam Black Friday?

Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia en deze werd rond 1965 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving.

Rond 1981 werd voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst “in het zwart” komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar. In de Verenigde Staten is het bij de boekhouding namelijk de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. Uiteraard is dit onjuist, omdat de detailhandel wel degelijk winst maakt gedurende andere tijden van het jaar. Het illustreert echter hoe belangrijk de kerstperiode is voor het jaarlijks eindresultaat.

www.tukadoo.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *