Vraag & Antwoord

Cadeaubonnen België

Ben jij op zoek naar cadeaubonnen België? We geven je met plezier meer informatie.

Wat is een cadeaubon?

Een cadeaubon is een waardebon of geschenkbon die de ontvanger naar eigen keuze kan besteden. Het bedrag dat door de cadeaubon wordt vertegenwoordigd heeft dezelfde functie als ruilmiddel als baar papiergeld, tot het bedrag dat is aangegeven op de cadeaubon. Een cadeaubon is beperkt inwisselbaar. Alleen bij de bedrijven die zich bij dat systeem hebben aangesloten. Ook hebben veel bonnen een beperkte geldigheid.

Veel cadeaubonnen worden niet verzilverd, wat voor de uitgever van de bonnen winst betekent. Volgens de consumentenbond zou dat in Nederland jaarlijks gaan om een bedrag van ongeveer 5 miljoen euro. In België zijn hier voorlopig geen cijfers van.

Er zijn verschillende soorten cadeaubonnen, zoals de VVV Cadeaubon Bongo bon, vivabox of de allerlaatste maar niet onbelangrijke Tukadoo cadeaubon. Daarnaast geven diverse winkels en winkelketens eigen cadeaubonnen uit, die enkel inwisselbaar zijn bij die winkel of winkelketen. Behalve producten kopen bestaan er ook bonnen voor een bepaalde activiteit zoals theaterbezoek, filmbezoek, hotelovernachtingen of activiteiten op sport- of recreatiegebied.

Tukadoo - vvv bon
Tukadoo – vvv bon

Tukadoo de Belgische VVV bon!

De Tukadoo Cadeaubon is de Belgische tegenhanger van de Nederlandse vvv cadeaubon uit Nederland waarbij de ontvanger naar eigen keuze iets, bij één van de honderden aangesloten winkels, kan kopen.

De bon kan ook worden gebruikt bij het boeken van een vakantie, dagje uit, maar zelfs in speelgoedwinkels, fietsenwinkels, juweliers, shopping, multimedia en veel meer. Je zoekt het en Tukadoo heeft het.De Tukadoo Cadeaubon is 2 jaar geldig maar kan onbeperkt verlengd worden. Hij is dus eigenlijk onbeperkt geldig en kan dus niet verlopen. De bon is verkrijgbaar in de volgende coupures van €10 tot €1.000. En is helemaal te personaliseren met een leuke tekstboodschap, een gekke foto, kleuren en motiefjes. De enige die zo ver gaat in personalisatie.

Cadeaubonnen in België

Een rondvraag van 1277 consumenten bleek dat tussen september 2010 en september 2011, 70 procent van hen een cadeaubon cadeau kreeg. 54 procent daarvan is nog niet gebruikt. In 2009-2010 kreeg 65 procent een cadeaubon, 23 procent daarvan is nooit gebruikt en voor de overgrote meerderheid hiervan is de vervaldatum voorbij.

Deloitte liet eind 2010 berekenen voor hoeveel euro bonnen er toen niet ingeruild werden en kwam uit op ongeveer 70 miljoen euro. Op dit moment zou dat bedrag dus rond de 140 miljoen euro schommelen, toch wel een hoge som in volle crisisperiode toen.

Marktleider Bongo zegt dat de markt voor cadeaubonnen, goed voor een omzet van 400 miljoen euro waarvan zij 100 miljoen voor hun rekening nemen, kennelijk een saturatiepunt bereikt heeft en dat er een lichte daling waarneembaar is. Volgens woordvoerder Ruud Tiebos zijn het wel vooral de goedkopere cadeaubonnen van bv. 15 euro die blijven liggen. De belevenisbonnen van Bongo (voor een weekendje wellness of een gastronomische trip bijvoorbeeld) kosten een pak meer en blijven volgens Tiebos maar zelden ongebruikt.

Volgens critici halen ze juist hieruit hun winst. Bongo is een specifiek Belgisch product met hoofdkantoor in Antwerpen. Het is ontstaan uit Weekendesk, gespecialiseerd in via internet te boeken trips, en is intussen onderdeel van de Franse groep Smart & Co. Overigens blijft de cadeaubon een van de absolute toppers onder de kerstboom dit jaar, zo blijkt nog uit het onderzoek. Aan de consument dus om er dan maar gebruik van te maken.

Tukadoo de nieuwe startup op de Belgische markt

Nederlandse bedrijven zoeken steeds vaker achter “cadeaubonnen België” op de google zoekmachine. Uit ervaring merken we dat de Nederlanders heel snel het Tukadoo concept begrijpen omdat het voor hen bijna hetzelfde is als de VVV cadeaubon in Nederland. Tukadoo heeft dan ook de bestellingen zien omhoog schieten door bedrijven van onze noorderburen die hier trouwens hun werknemers in hun Belgische afdelingen een Tukadoo cadeau doen.

Gedaan met het bloemetje of die chocola, geef je een Tukadoo, dan kiest de gelukkige zelf wat hij/zij er mee doet.

Zoek je achter Cadeaubonnen België, denk dan Tukadoo!
www.tukadoo.be

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *